lördag 18 februari 2012

Ugnsstekt kotlettrad med blomkålspytt

Dagens middag


2 portioner
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175).

Ingredienser:
* 1 bit kotlettrad - med eller utan ben. (Storleken bestämmer du själv. Min var nog på ca 500 g).
* smör att steka i
* salt, peppar, paprikapulver
* vatten och några droppar soya (jag använder oftast Ekströms Collorit mest för att få färg).

Blomkålspytten:
* 1 litet blomkålshuvud (eller ett halvt om det är större).
* ca 15 cm på en purjolök
* 8-10 färska champinjoner (som skivas och sedan eventuellt strimlas i stavar).
* salt och peppar
* smör att steka i

Krydda kotlettraden runtom med salt, peppar och lite paprikapulver.
Smöra en ugnsform, lägg i steken och sätt in i ugnen.
Bryn den i ca 15-20 minuter (vänd efter halva tiden).
Häll nu på ½-1 dl vatten uppblandat med några droppar soya och fortsätt steka i ugnen ca 1-1½ timme beroende på hur stor steken är.
Späd eventuellt med mer vatten.
Skär steken i tunna fina skivor och spara stekskyn som sås, späd skyn med lite mer vatten om det behövs.
 

Riv  blomkålshuvud på grova sidan på ett rivjärn.
Skiva och strimla champinjonerna.
Skär purjolök i tunna strimlor.
Fräs först purjolöken och svampen i smöret, lägg därefter i blomkålen och fräs allt tillsammans i ca 5-10 minuter.
Klart att servera!
Tips!
Blomkålspytten kan säkert även serveras till både fisk och kyckling.

En god och enkel söndagsmiddag.
Smaklig måltid!

Ha en bra dag!

3 kommentarer:

Judy sa...

MMMMM: Eva that looks delicious! ;-)

Kram

Marie-Anne sa...

Tack för det härliga receptet!
Det skall jag pröva. Verkar inte så komplicerat eller svårt heller.
Kram från kusinen i Stockholm

Anna sa...

Mums!