måndag 28 september 2009

Evas variant av Anna's kesoplättar

Här kommer min variant av receptet på Anna J D Jacobssons Kesoplättar. Jättegoda till frukost, lunch eller mellanmål.


Kesoplättar à la Eva med dill eller gräslök
Ca 20-25 stycken

Plättar:
3 ägg
250 g keso
ca 2 msk hackad dill eller gräslök
2 msk dinkelmjöl (eller Fiberhusk)
1 dl riven god ost
2 krm bakpulver
Vitpeppar

Blanda allt med mixerstav.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Använd ett matskedsmått så blir de precis lagom stora, eller hälla ut smeten på hela plåten på bakplåtspapper, och sporra/skär sedan ut lagom fyrkanter när ”kakan” är färdiggräddad.
Funkade jättebra :)

Grädda i 200° C i ca 10 minuter.
Låt svalna lite och lägg sedan på toppingen.

Topping:
Västkustsallad:
räkor
skivade champinjoner
crème fraiche
majonnäs
lite hackad dill (färsk eller torkad)
Till topping kan man välja det man själv gillar.

Smaklig måltid!

Ha en bra dag!