fredag 9 oktober 2009

Varm vitkålssallad

Det här är min varma vitkålssallad som är god till stekt eller grillat kött som t ex ox, fläsk eller fågel. Även korv, fläsk, bacon osv är gott till den här salladen.
"Man tager vad man hafver", med andra ord :)

Ca 4 port.

Varm vitkålssallad

ca 500 g vitkål skuren i små fyrkanter eller i långa smala strimlor (ser lite grann ut som spagetti då) eller mindre strimlor.

Smör att steka i.

Salt och nymald svartpeppar.

2 dl 34 % crème fraiche

(Ev. ca 10 cm purjolök i tunna strimlor/skivor eller tunnt strimlad/skuren gul lök, och ca 100 g färska champinjoner i tunna skivor. Allt efter tycke och smak).


Lägg en rejäl klick smör i en stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i den skurna/strimlade vitkålen och fräs/stek den i ca 10-15 minuter så att den blir mjuk.
(Lägg i löken och svampen och fräs det med kålen om du väljer att ta med även dessa ingredienser).
Salta och peppra.
Häll till sist i crème fraiche, rör om och låt allt bli riktigt varmt.
Servera till kött, fågel eller korv.

Smaklig spis!

Den här varma vitkålssalladen påminner lite grann om kålpudding i smaken. Mums!

2 kommentarer:

Judy sa...

MMMMM: sounds delicious Eva! I am finally getting used to using the Google translator....sometimes the translations are quite funny, but I definitely get the idea.

xo

Eva Hagbjärn sa...

Yes it is really delicious and very easy to make.
I'm glad that you are getting used to the translater even thoug it's not perfect. As you say, it can be quite fun ;-)
The translater makes it easier for me to reach out to many more people.
I really want everyone to understand, and know, what I'm writing about.

Kram