söndag 18 mars 2012

Snabba söndagsmiddagen

Lövskurna kotletter med stekta grönsaker


Köpte lövskurna benfria kotletter på Maxi häromdagen. Mannen vill helst ha sitt kött utan minsta lilla fettrand, och vad mannen vill så blir det för det mesta i alla fall nu för tiden. Orkar liksom inte kiva med honom om sådana petitesser.
Hur som helst så blev det jättegott med lite stekta grönsaker som fanns i kylen. Mannen fick sina älskade kokta potatisar och sås till sina kotletter, så grönsakerna räckte även till min middag dagen därpå.

Till 2 personer använde jag:
Ca 7 st tunnskurna kotletter utan ben (man kan naturligtvis ta helt vanliga kotletter med både ben och fettrand).
Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver

Till grönsaksblandningen hade jag:
½ blomkålshuvud i små buketter
½ stånd broccoli i buketter
Strimla ca 15 cm av en purjolök
1 morot i lagom strimlor

Stek kotletterna ett par minuter på varje sida.
Smält en rejäl klick smör i en teflongryta och lägg i alla grönsakerna.
Stek ca 10 minuter på medelvärme tills de börjar bli lite mjuka, inte sladdriga. Ska vara lite crunch (knaster) kvar.
Rör om då och då.
Salta lätt.

Hur enkelt som helst!

Kram Eva

Inga kommentarer: