lördag 23 maj 2009

Gott och enkelt

Här kommer lite mer "röra". Jag gillar verkligen att laga och äta mat på fläskfärs. Ofta blir det någon enkel "röra" av det, men även andra rätter på färs skapas när tid ges. Bertil är naturligtvis inte lika entusiastisk när det gäller färsrätter, utan vill ha rediga köttstycken med saus å päror (ska föreställa skånska) till. Det får bli lite kompromissande, så ena gången har vi "röra" och nästa redigt kött.

Evas Köttfärsröra
ca 2-4 port.

4-500 g finmald fläskfärs 20% (ICA har fin)
1 burk, ca 300 g skivade champinjoner
ca ½ dl riktig vispgrädde
ca ½ dl 10% Turkisk yoghurt
ca ½ dl 34% crème fraiche
ca 1 tsk lökpulver (eller färsk valfri hackad lök)
1-2 msk Kinesisk soya
1-2 msk mild senap
svartpeppar och ev. salt (soyan och senapen är salt - smaka av)

Bryn färsen och svampen. Tillsätt kryddor, grädde, yoghurt och crème fraich. Låt puttra i 10-15 minuter.
Till den här "röran" åt jag ett halvt kokt litet blomkålshuvud.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: