torsdag 14 maj 2009

Min dag ;-)

I tisdags var det så min födelsedag. Min mamma och mina systrar kom på eftermiddagen på en lite bit mat, kaffe och kaka. Trevligt =)

Paj a la Eva
Ca 4 pers. Ugn: 175-200°
Äggstanning:
4 ägg, 2 dl vispgrädde, (salt), peppar
Fyllning:
bacon, broccoli, svamp, Fetaost i tärningar.
Klipp baconen i bitar och lägg det i pajformen tillsammans med broccolin som ska vara i små buketter, skiva champinjonerna (burk eller färska). Sätt in detta i ugnen i ca 5 minuter och förstek det medans du vispar ihop äggstanningen. Fördela sedan fetaosten över formen och häll på äggstanningen. Grädda i ca 15-20 minuter.
Mixed sallad som består av 1 isbergssalladshuvud i strimlor, 1 skalad, delad, urkärnad gurka i tunna skivor, ca 10 små röda kvistkörsbärstomater, 4-5 färska tunt skivade champinjoner, 1 strimlad orange paprika, ca 10 tunt skivade rädisor och lite pinjenötter.
Till detta hade jag gjort en Rhode Island dressing som bestod av: 2 dl 34% crème fraiche, ½ dl äkta majonnäs, 3-5 msk tomatpuré och lite salt.
Cheesecake
Lite misslyckad men ändå ätbar ;-) receptet är från tidningen Land.
*****************************************************************
På kvällen var jag, Anna och Maj i Ängelholm på en föreläsning om LCHF med Annika Dahlqvist. Mycket givande och intressant.
Annika pratade i nästan tre timmar. Anna och Maj tyckte också att de blev "upplysta" till max. Jag fattar inte hur Annika orkar hålla på med detta kväll efter kväll. Tur ATT hon gör det, så fler och fler kan bli "upplysta" om hur man kan ändra sitt liv och välbefinnande genom att äta rätt kost.
Maj och Anna i väntan på att föreläsningen skulle börja.

Annika och Odd Jannezzon.

Sammantaget, en väldigt lyckad dag =)

1 kommentar:

Camilla sa...

Hej Eva, cheesecaken ser underbar ut, är den också lchf? har du receptet kvar?

kram
Camilla