Så här läckert blev resultatet :)
Klicka på bilderna så blir de större!
Kesovåfflor
ca 10-12 st
4-5 ägg (beroende på storleken).
250 g Keso
1½ dl riven mild ost
2-3 msk siktat Dinkelmjöl
1 msk Fiberhusk (har jag köpt på ICA Nära, ICA Maxi och City Gross)
ca 2 dl vispgrädde
½-1 tsk bakpulver
smör till gräddningen
Häll allt utom smöret i en hög bringare eller skål och mixa med stavmixer eller i matberedare till en jämn och fin smet.
Låt allt svälla ca 10-15 minuter (gärna längre). Då blir smeten tjock och kan klickas ut med sked i våffeljärnet. Blir en perfekt våffelsmet.
Värm under tiden upp våffeljärnet.
Värm under tiden upp våffeljärnet.
Häll en "lagom" klick smet på järnet och grädda tills våfflorna får en fin färg och håller ihop.
"Smöra" våffeljärnet mellan varje våffla så de inte fastnar.
Servera våfflorna med en rejäl klick vispad grädde och lite bär. Smaksätt gärna grädden med en knivsudd Eco-vaniljpulver.
Smaklig spis!
11 kommentarer:
MMMMMMM Eva! Looks delicious! You are a real food artist, and a fantastic photographer!
Kram
Thank you for all your praise. I absorb all your flatter as a dry sponge =)))))
Kraaaam
ser himla gott ut!!
kram
ÄR gott!
Åhå! Måste ju provas vid lämpligt tillfälle! :D
Det tycker jag absolut =D
Hej. Jag blev jättenyfiken på ditt recept med kesovåfflor. Men en fråga: Var hittar jag fiberhusk? jag har frågat i vanliga mataffärer men de har inget. Tack på förhand
Hej Malin!
Jag har köpt det på ICA Nära och ICA Maxi.
Fiberhusk sväller enormt mycket, så smeten blir ganska tjock och trögflytande. Får du inte tag på Fiberhusk kan du säkert ta lite mer Dinkel och/eller riven ost istället.
Lycka till!
Tack!!!
Detta ska absolut provas..
Kram
Garlica: Det tycker jag verkligen. Du lär inte bli besviken =)
Kram tibax!
Åh! Blir också sugen!
Skicka en kommentar