tisdag 26 januari 2010

Varm salladskålssallad

Den här salladskålssalladen (det var ett långt ord) komponerade jag ihop för en tid sedan, och den har blivit min favorit på senare tid. Mycket enkel att göra och supergod till kött, fisk och fågel. Man varierar den efter vad man tycker om och vad som finns i kylskåpet för till fället.




2-4 port. Beror på hur hungrig och stor i maten man är =)

* 1/4-1/2 huvud salladskål i fina strimlor (mängden beror på hur stort huvudet är).
* 1 liten burk med hela champinjoner delade i halvor (eller en liten burk skivade, eller färska).
* 1 morot i tunna skivor eller grovt rivna (kanske du har en julienne skärare, då får du långa fina strimlor).
* ca 10 cm purjolök i fina strimlor.
* 1 stånd färsk broccoli i små buketter.
* ca 1 dl crème fraich, 34 %.

Stek allt i smör eller flytande smör/rapsolja. Börja med morot, broccoli, purjo, svamp och sist salladen. När allt börjar bli lite "simmigt" och mjukt (tar ca 5-10 minuter) häller man på crème fraichen. Rör om och låt allt blandas väl och bli varmt.
Servera kött, fisk eller fågel till. En god köttig korv går säkert också bra!

Smaklig måltid!


Jukienneskärare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar blogg. Intressant berättelse om solsken och helvete. Helt underbara recept. Vill prova alla nu men klockan är 3.30 blivit fast här vid datorn :)
Tilläggas ska att jag aldrig tidigare kommenterat någon blogg men här kunde jag inte låta bli. Tack så hemskt mycket för en underhållande stund. Varma hälsningar Ing-Marie

Eva Hagbjärn sa...

Tack snälla Ing-Marie för att du gillar min blogg och för att jag fick den äran att bli den första bloggaren som fått en kommentar från dig.
Alltid trevligt att bli uppskattad för det man gör.
Det blir inte bloggat så ofta nuförtiden, men jag lägger nog inte av helt i första taget.
I början kändes det som om man måste blogga vareviga dag, men nu gör jag det bara när andan faller på så att säga ;-)