måndag 26 april 2010

Korv på tvären

Varför färdigmat när det går så fort att laga maten själv från grunden.

Evas falukorvslåda

4 personer

½-1 ring Falukorv med hög köttprocent
1-2 gula lökar
1 stor burk skivade champinjoner eller färska som bryns lite
1-2 msk Kinesisk soya

Skiva falukorven och lägg i en smord ugnsform.
Lägg skivorna lite över varandra.
Halvera lökarna och skiva dem ganska tunt.
Bryn löken och svampen i smör och häll på soya.
Fördela svampen och löken över falukorven.

Sätt in allt i 200° ugn i ca 20 minuter.

Servera en klick crème fraiche 34 % och någon kokt ovanjords grönsak (t ex broccoli, blomkål eller gröna bönor) till.


2 kommentarer:

anna sa...

gott!
ska prova imorgon :-)
kram

Eva Hagbjärn sa...

Inget märkvärdigt, men snabbt och gott...