söndag 26 september 2010

Tiden rinner ut

Jag sitter här med min lilla laptop, mitt i natten och funderar på om jag kommer hinna med allt som jag tänkt t o m torsdag klockan 15.00.
Då ska vi skriva papperna på vårt hus, och då är det sista dagen som vi sätter våra fötter i det samma. Suck vad jag blir nostalgisk! Vi byggde det själva för 39 år sedan, här har vi uppfostrat våra tre barn och här har vi upplevt både glädje och sorg. Hela mitt vuxna liv finns i det här huset (21-59).

Det är absolut inte så att jag ångrar att vi har sålt det, tvärtom. Det är nog det bästa vi har gjort på länge. Jag känner att det var dags med en förändring i livet, och inte blir man yngre heller precis. Det känns i kroppen att man närmar sig de 60, men absolut inte i sinnet. Där är jag (nästan i alla fall) fortfarande 15. Så gammal var jag när jag träffade Bertil första gången och ljuv musik uppstod.

Den ljuva musiken har väl dämpats en aning med åren, men 44 år tillsammans visar väl på någon liten melodi ändå. Jag tror nästan att vi hör till en utdöende art för det är väl inte så himla vanligt idag att man håller ihop så länge. En del hinner med både två och tre äktenskap och bildar ny familj i varje nytt förhållande. Jag funderar ibland på hur dessa människor orkar med ett sån't liv. Jag blir trött bara jag tänker på det.

Nej då är det bättre att hålla sig till en och samma partner, annars har man ju ett himla jobb med att "lära upp" den nya (om man nu hittar en ny förstås) så man får honom som man vill ha honom. Gräset är nog inte grönare på andra sidan staketet och det förhållandet lär ju bli gammalt och uttråkat det också med tiden.Nej nu får jag väl ta och hoppa ner i "loppelådan" så att jag orkar och hinner med att fixa färdigt allt som ska fixas. Här ska glänsa och så ska det lukta fräscht av såpa när jag är klar.

Ha en fin söndag!

KRAM Eva

5 kommentarer:

Judy sa...

What a sweet post! I feel the same way about marriage and being married to the same man for almost 40 years! I wouldn't want to try to train another either! The first one has been difficult enough!
The house will be so beautifully clean when you finish....and it will be easier to do now that your things are moved out, eh? Smart girl Eva!!

Kram!

camilla sa...

jag beundrar sådana par som ni, har faktiskt ett par vänner som har hållit ihop sedan 15-16 års åldern och idag är de väl ca 27, vi får se om de håller 44 år även de :-)

Jag skulle inte kunna tänka mig att starta om med en annan man och splittra familjen som vi skaffat, hoppas att jag slipper det eftersom mitt mål hela tiden varit att göra tvärt emot mina föräldrar :-)

Eva Hagbjärn sa...

Thank you Judy for your kind words.
I'm glad that you are able to understand Google's translation. I get a good laughter every time I check out the English translation =)))))
Big HUG!

Eva Hagbjärn sa...

Camilla.
Jag hoppas och tror verkligen att du och Erik kommer att hålla ihop lika länge som vi. Det är en fråga om att ge och ta, och att acceptera varandras fel och brister även om man blir frustrerad och hyperförbannad emellanåt. Ingen människa är felfri.
Lycka till med pluggandet!
KRAM Eva

Marie-Anne sa...

Får en stockholmsk singeltjej instämma i dina kloka ord om relationer? Att byta partner och starta upp nya familjer hela tiden ligger förvisso i vår uppstressade tidsanda, se bara på de s.k. kändisarna. Men jag misstänker att de som lever så, kommer ändå upptäcka att de sitter ensamma på sin ålders höst.
Kram till ett still-going-strong par från kusinen i "Fjollträsk"