Idag blev jag sugen på "vanligt" bröd så jag tog och letade upp ett recept som jag skrivit ner och som jag hittat på en norsk blogg.
Solrosbröd med pumpakärnor, ca 8 bitar
3 ägg
75 g keso
½ dl vispgrädde
110 g finmalda solrosfrön
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
En nypa flingsalt
ca ½ dl pumpafrön
Lägg alla ingredienser i en hög bunke och mixa samman till en jämn smet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till en kaka som blir ca 20x30 cm. Jag använde min form som jag köpt på Åhléns. I den behöver jag inget bakplåtspapper för ytan är helt perfekt för det är ändamålet. Strö över pumpakärnorna och flinsaltet.
Grädda kakan i 175 grader i ca 15 minuter.
Stjälp sedan upp och vira in kakan i en bakduk och lägg den på ett galler så den får kallna. Dela kakan i 8-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dem.
Jag delade min i 8 bitar och då innehåller varje bit ca 2,5 g kolhydrater. (12 bitar=1,6g/bit).
Mycket smör och en tjock skiva ost gör säkert susen på det här goda brödet. Jag har bara tagit en liten smakbit med mycket smör på, och det var ljuvligt.
Kram Eva
1 kommentar:
Jodå, du har listat ut det alldeles rätt! Jag bor i det gröna fina:-) tack, huset.
Skicka en kommentar